Melithi Honey

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Γιατί Ελληνικό Μέλι

Ελληνικό και όχι ξένο

Το ελληνικό μέλι ποιοτικά είναι καλύτερο από το εισαγόμενο για τους εξής λόγους:

  1. Η γεύση των ελληνικών μελιών είναι ανώτερη εκείνης των εισαγομένων.LOGO-MELITHI-xryso
  1. Συχνά το εισαγόμενο μέλι είναι «νερουλό», δηλαδή έχει μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας από ότι το ελληνικό. Όσο υψηλότερα ποσοστά υγρασίας έχει το μέλι τόσο περισσότερο κινδυνεύει
    να ξινίσει.
  1. Η τεχνολογία μελιού στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα προχωρημένη, με αποτέλεσμα το ελληνικό μέλι να δέχεται την ελάχιστη τυποποίηση και επεξεργασία. Αντίθετα το εισαγόμενο μέλι είναι προϊόν τυποποίησης και προχωρημένης επεξεργασίας? (αφαίρεση γύρης, υπερβολικό ζέσταμα, χαρμάνια για να μην κρυσταλλώνει, αλλαγή χρώματος κ.ά.)

Μυλωνά Μυρτώ- Μαρία

Ζουμπανέας Ευάγγελος

Διαιτολόγοι- Διατροφολόγοι